Στήριξη της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής ζητάνε από το ΥπΑΑΤ οι παραγωγοί

Να καθοριστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τις ελιές Χαλκιδικής, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό περιθώριο για την επιβίωση του αγρότη. Αυτό ζητάει σε επιστολή του, που απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλυβών, Γεώργιος Γκολόης, για λογαριασμό των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλυβών, Αγ. Μάμαντος, Ορμύλιας, Ν. Ολύνθου, Πορταριάς, Σημάντρων και Ν. Τενέδου. Ακόμη στην επιστολή ζητάει να ενισχυθούν οι δύο Ενώσεις της Χαλκιδικής και να αποδεσμευτούν οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Ορμύλιας για να λειτουργήσουν προς όφελος των παραγωγών.

Επίσης απαιτούν να ληφθούν μέτρα ελέγχου των εμπόρων και να επιβαρυνθούν το κόστος ελέγχου ποιότητας της ελιάς, ενώ όσον αφορά την εξόφληση να γίνει τμηματικά το αργότερο μέχρι το Πάσχα.
Τέλος ζητάνε από το ΥπΑΑΤ να κατασκευαστούν επιτέλους τα φράγματα Χαβρία και Ολύνθου για να εξασφαλιστούν επαρκείς ποσότητες νερού για τις αρδεύσεις και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα της ΔΕΗ για την κατανάλωση αγροτικού ρεύματος. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Πηγή

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.