Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής

Οι «Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής» (Prasines Elies Chalkidikis)  προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea. Οι ελιές, που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές στην Χαλκιδική, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής διατίθενται σε τέσσερις τύπους:

  • Ολόκληρες ελιές.
  • Εκπυρηνωμένες ελιές.
  • Εκπυρηνωμένες γεμιστές ελιές.
  • Τσακιστές ελιές.

 

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Ολόκληρες

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Εκπυρηνωμένες

 Είναι πράσινες ελιές, ίδιες όπως οι παραπάνω, αλλά εκπυρηνωμένες (χωρίς κουκούτσι). Είναι πολύ πρακτικές στην κατανάλωσή τους και πολύ δημοφιλείς !

 

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Γεμιστές

 

 

Ως γέμιση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμύγδαλο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, αγγουράκι και σκόρδο και το γέμισμα γίνεται με τα χέρια.

 

 

 

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Τσακιστές

Οι ελιές τσακιστές γίνονται από ελιές πράσινες που έχουν σπαστεί με πέτρα.

 

 

 

 

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής διατίθενται  σε συσκευασίες (βάζα, ειδικά δοχεία, ειδικές συσκευασίες κ.ά.)  που επιθυμεί ο πελάτης κατόπιν παραγγελίας  με το εργοστάσιο συνεργασίας.